Deodată

  1. Deodată se apropie de Ioana o pisică necunoscută. Ioana țipă, cuprinsă de niște angoase vechi din copilărie. Speriată, pisica sări și o mușcă de câteva ori de braț, până când un trecător milos se repezi să facă scut din trupul lui și să-ndepărteze animalu-ntărâtat.
  2. De luni de zile Cristina simțea o durere la sân. Tot aștepta sa treacă, încercând s-o substituie cu un slalom de presupuneri și speranțe. Deodată, se duse la spital și-și făcu un set complet de analize. Rezultatul a fost teribil, dar a fost primul pas, cel mai important, în lupta pe care avea s-o ducă apoi, ani de zile.
  3. Mircea ajunsese-n parcare și se pregătea să urce-n mașină. Deodată-și aduse aminte c-a uitat o sumă importantă de bani pe masa din bucătărie. Se întoarse s-o ia. Cu ocazia asta descoperi că uitase aragazul pornit.
  4. Femeia necunoscută era casieră la magazinul preferat de haine al lui Viorel. Întotdeauna amabilă, întotdeauna atentă să-i dea cele mai mici detalii despre produsele care-l interesau. Cochetă. Cu un parfum care îi amintea lui de diminețile de iarnă, în care bunica îl trezea cu mere coapte și ceai de scorțișoară. În ziua aceea el tocmai își cumpărase o pereche nouă de blugi și se-ndrepta spre ieșire. Deodată întoarse ochii și-o privi. Ea zâmbea. Se oprise din alergătura eternă printre rafturi și își răsucea, cu capul plecat, o suviță de lângă ureche. I-a zâmbit și el. Un an mai târziu aveau să se căsătorească.

Deodată.

Într-o singură clipă, deodată, poți face salturi pe culmi de bucurie sau te poți poticni în văi de tristețe și suferință.

Și parcă acest deodată n-a fost niciodată atât de abrupt și de misterios ca-n zilele noastre…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s