Ce faci cand te paraseste iubitul

Sa te paraseasca iubitul nu este un lucru prea amuzant, in general. Poate doar cand cunosti in secunda imediat urmatoare un amator de Stand-up comedy care te face sa treci cu zambetul pe buze peste moment.

Sa te paraseasca iubitul e, mai degraba, o etapa in care ai nevoie de niste pachete de servetele. Bomboane. Si-un Netflix lacrimogen care sa scoata tot naduful din tine.

Daca survine nefericitul eveniment, primul pas si cel mai important este sa nu stai inchisa-n casa.

E o ocazie foarte buna sa-ti suni prietenele si sa te vezi cu ele. Ai ocazia sa plangi pe umarul lor si sa te simti inteleasa de persoane care, poate, la un moment dat au trecut prin aceeasi situatie ca tine. Poti sa prezinti situatia dintr-un unghi care-ti este cat se poate de favorabil. Nimeni nu va pune la indoiala adevarul vorbelor tale. In plus, poti sa ceri sfaturi de la cele care-ti cunosc foarte bine trecutul si sunt experte in panoplia relatiilor tale.

Daca te tin balamalele de niste Speed Dating-uri, poti sa mergi sa te privesti ochi in ochi cu niste masculi feroce care, la final, iti vor acorda un punctaj, in functie de machiajul pe care l-ai purtat si de perlele pe care le-ai scos in discutia cu ei.

Poti sa verifici si Tinder, de ce nu. Acolo, dupa principiul « mare e gradina lui Dumnezeu », vei avea ocazia sa explorezi o minunata fauna urbana. Chiar daca vor fi multi cei care-ti vor raspunde la salut, nu-ti fa sperante prea mari. Sunt multi ciudati care se dau drept barbatul perfect, cu telefonul in mana. Si cu care e suficient sa iesi la 1-2 intalniri ca sa revii cu picioarele pe pamant, cu sufletul zgribulit de la contactul cu o realitate amara.

O idée ar fi sa mergi la dansuri. Acolo, e drept, vin oameni care-si doresc sa se distreze, sa se bucure de viata, sa se mentina-n forma. Oameni reali, cu care poti sa schimbi cateva cuvinte intr-o conjunctura favorabila si sa-ti faci o parere onesta despre ei.

Si nu in ultimul rand, poti sa mergi la evenimente de socializare. In directia asta, recomand evenimentele organizate de Hai sa socializam. Se tin seri de jocuri, de pictura, de bowling si de biliard. Sa te tii acolo ocazii de-a cunoaste oameni noi ! E drept, majoritatea se situeaza la varsta la care astfel de jocuri au farmecul lor, undeva in jurul a 20 – 25 de ani. Dar daca tintesti spre un prag de varsta mai avansat, sigur exista o sansa si pentru tine.

Nu inceta sa cauti. Nu te lasa prada butoiului cu melancolie. Nu depune armele. Si mai ales nu uita : « Ce-i al tau, e pus deoparte ». Sau, dupa cum spunea Rumi inca de-acum de mai bine de cinci secole: « Ceea ce cauti, te cauta deja pe tine ».

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s